CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Khamis, 29 Disember 2011

sakan vs secret recipe??

siapa yang menang..emm..besok adalah hari penentuannya..yup..besok aku ada interview dekat secret recipe..yang satu ada shift lagi satu tak ada..my mom cakap kalau dapat secret recipe better kerja kat situ..save masa..tak ada penat sangat..aku tak sure lagi..kalau dapat aku lari kat sana ah..doa-doakan lah..lagipun ada kawan kat sana..waa..serious aku tak percaya lah aku dah jadi budak besar..tu lah kepada sesiapa yang kata aku still budak kecil..please betulkan pandangan korang terhadap aku..hahaha..i'm not budak kecil tetapi seorang yang awet muda..tu yang aku selalu aku cakap kat kawan-kawan aku..hahaha..lantaklah korang nak menyampah ke ape ke..i don't care..
kalau ada apa-apa saya akan khabarkan kepada anda semua(please baca dalam bahasa melayu baku ok)..
hahaha..da..

P/s : ceh ade ke patut pak cik tu cakap lesen L aku still tak boleh dapat sebab ada error..hurmm..sabar-sabar..

Rabu, 21 Disember 2011

Congrates!!

Waaaa...congrates aku ucapkan dekat budak PMR 2011..cayalah korang..the most important i pun nak wish kat my younger brother because he got straigth A's..waaa...i don't care lah cos i know where you are come from..huhuhu..tahniah...tahniah..nampaknya ko berjaya jugak kalahkan i..korang pernah dengar tak fakta yang mengatakan girls lebih bijak compare boys..so dalam family aku gene yang ada dalam badan kitaorang dah changes you know..kaum lelaki dalam family aku lebih hebat..huish..aku pun tak tahu lah..nak kata depa semua ni rajin tak juga..maybe gene lah kot..next may turn pulak..serious i'm so scared ok..relax...relax...kalau ada rezeki ada lah..korang semua tolong doakan aku yerk..Aku tak boleh nak post kan gambar dia..almaklumlah..dia ni pemalu sikit..hahaha..ok i think should stop first..lapar kot..semua orang pergi Teluk Intan..tinggal aku seorang je..Ok..da..

Jumaat, 16 Disember 2011

tentang dhiya

Ada nampak tak buku kat atas tu..Novel tu aku pinjam kat ps awam seri iskandar.syok kot cerite novel ni..yup i'm suggest to you all baca buku ni..waaa...gilakan kalu aku dah start baca novel..mmm nak buat macam mana kan..

Ok sebut pasal novel ni memang best..kat bawah ni aku ade post sekali sinopsis dia..korang baca lah..serious aku tak tipu..perempuan ni or heroin ni partner dengan hero nya..first diorang gaduh-gaduh...so sweet..hahaha.. Lepas graduate bapa sedara heroin ni suggest kat dia nak support dia sambung belajar kat
swiss..so diorang terputus hubungan.diorang jumpa balik time heroin ni pergi rumah bakas teacher dia..kebetulan pula hero ni anak teachar heroin.so terserempak lah..waa..part ni memang syok..hero ni bagi air dekat heroin bila dia tersedak..mmm..jelous kawan-kawan heroin ni..hahaha..novel ni happy ending..akhirnya diorang kahwin..best kan kalau hidup ni macam dalam novel..anis pun pernah setuju dengan pendapat ni..ops sebelum i stop post kali ni lupa pula nak introduce nama hero dengan heroin ni..hero ni namanya azril..heroin pula namanya Dhiya Nurlisa..orang panggil dia lisa..
p/s:besok kene pergi lagi dengar ceramah..hmm..penat arr..

Isnin, 12 Disember 2011

uthm

tengah syok-syok aku tidur mak aku gerak.Ingatkan nak ajak makan lagi tadi..rupa-rupanya ada surat untuk aku..aku tengok kat muka depan uthm..sah ini mesti surat tawaran ni..OMG..aku cepat-capet buka..yes exactly telahan aku betul..aku pun usya-usyalah surat tawaran tu..aku tengok surat tu sekali lalu je..course yang aku akan ambil nanti lebih terjurus kepada bidang engineering..ENGINEERING!!aku memang tak minat pun bidang tu..tak tahu lah kenapa..nak kata aku tak suka fizik tak juga..aku suka..markah aku dalam fizik dulu pun tak lah teruk sangat..tak pernah fail pun..tapi aku sendiri pun tak boleh nak bagi jawapan..emmm..macam mana yer..ada sesiapa yang boleh beri pandangan kat aku???yup..kat sini aku ada letak surat tawaran tu...ok lah..aku stop dulu..kalau lah ditakdirkan aku terima tawaran tu nanti aku update lagi..tapi kalau aku tak update pasal ni tu maknanya aku tak terima..

Khamis, 8 Disember 2011

serious tak percaya!!

Weh aku serious tak percaya..Gila..baru semalam aku baca buku undang-undang tu..aku rasa tak sampai 8 jam pun..Alhamdullilah LULUS juga..ehem..ehem..sekali lagi..AKU LULUS!!waaa...seronok sangat..Aku ambil ujian komputer tu kat setiawan..Aku habis dalam pukul
9.30 arr..huish rasa tak sabar nak ambil teori pulak..tapi takut..apa lah aku ni kan..tak boleh blah kan..ish..ish..ish..overall...ok lah...aku dapat 46/50..salah 4 je..ok lah i should stop now..kalau ada story lagi nanti aku update..

Sabtu, 3 Disember 2011

tak percaya??

wee..aku seronok sangat..rasa tak sabar nak pegang lesen..semalam aku pergi ceramah KPP 5 jam..Cikgu dekat AMSI tu cakap kepada sesiapa nak ambil lesen diwajibkan untuk menghadiri ceramah KPP.yes aku dah..aku cadang lepas ni aku nak jawab soalan berkomputer tu minggu depan..hopefully berjalan dengan lancar lah weh..

Ada nampak gambar tu.yes aku dah lepas ujian warna..Actually ada satu soalan yang aku tak berapa nampak..nasib baik lah ada seorng kakak tu bagi tahu jawapan..Kalau tak mampus deh..ish jangan cakap aku ada rabun warna..tak mahu lah..dah lah rabun jauh aku dah ada..ish tak boleh jadi ni..Lepas ni aku kene makan carrot banyak-banyak ..
  Korang nak tahu tak..aku lah batch pertama yang merasmikan AMSI tu..Wah bangga kot..batch pertama ok..serious perasaan bangga tu ada sikit dalam diri aku..ish..ish..ish..teruk kan..Ok lah i think i must stop first..Kalau ada perkembangan terbaru aku update lagi Ok..Da..

Rabu, 30 November 2011

I did it

"Tahniah anda berjaya menjadi budak lepasan SPM"

Ada nampak itu..Kalau tak nampak takpa meh sini aku bagi korang pinjam my spec..SO dengan ini saya younger girl dengan rasminya melepaskan tittle budak sekolah..Wau aku tak perjaya kot aku budak lepasan SPM..sungguh..aku memang tak percaya..bukan aku sorang saja yang tak percaya semua orang disekeliling aku pun tak percaya yang aku dah habis sekolah..So,apa perasaan??entah.aku pun tak sure sama ada aku seronok,sedih ataupun mahu buat announcment kat TESCO kat sini yang aku dah habis sekolah.Ok..kalau berdasarkan ketinggian of course you all tak percaya.Tambahan pula orang kata muka aku ni macam budak sekolah rendah..primary school ok not secondry..hua..hua..hua..tak apa aku tak ambil hati pun malah aku bangga even aku dah habis SPM orang still kata aku budak sekolah rendah.apa??korang ada??ok stop it.kalau aku teruskan mesti tak cukup satu baldi kan??
   So meh ni aku cerita kat korang apa mandat yang diberi oleh our belevod ketua pengawas tadi..Ok,beliau cakap"tahniah dan terima kasih atas kerjasama yang anda berikan selama ini.Jangan lupa teruskan berdoa kepada Allah agar dipermudahkan pemeriksa yang memeriksa paper kita.Ingat selagi result tak dapat jangan terlalu gembira.Manfaatkan ilmu yang kita ada ke arah kebaikan dan kita mesti ingat ilmu itu hak Allah bila-bila masa je Dia nak ambil Dia boleh ambil.Semoga berjaya di dunia dan akhirat.".Ha!,lebih kurang macam tu lah dia pesan kat aku dan kawan-kawan aku.InsyaAllah aku akan jadikan nasihat dia dalam kehidupan aku..
  Ok.my mom dah bagi green light kat aku untuk pergi Ipoh dengan kawan-kawan aku.So teruja kot ini first time aku pergi ipoh naik bas..Ulang naik bas..thanks mom because you give me this permission.Thanks a lot.

p/s: rasa lain macam pula bila tak pegang buku..

Sabtu, 1 Oktober 2011

Bye-Bye sebentar..

ke hadapan rakan-rakanku yang dihormati..Mungkin dalam tempoh dua bulan ini aku tidak akn update kan blog ini.Memandangkan result trial aku tidak mencapai sasaran aku terpaksa berkorban demi SPM.Alah dua bulahn je..i will miss you all.



my result trial= = =)
     BM - 76(A-)
     BI - 61(C+)
     MATH - 89(A)
     SEJ -76(A-)
     PAI -80(A)
     FIZIK -55(C)
     +MATH -56(C)
     CHEM -67(B)
     BIO -62(C+)

Sabtu, 24 September 2011

Gendut

Petang ni ada open house.malam ni pun ada.wau aku rasa setiap minggu aku akan menghadiri open house.Ok kalau dah pergi open house confirm aku akan makan kan??so mulalah berat akan naik.nasib baik berat aku tak mahu naik-naik kalau tak mampus aku..jadi lah kembali bentuk badan asal aku masa aku form 4..Apa orang kata??"GENDUT".hahaha..Dah la aku tak berapa nak tinggi sekali gemuk masyaAllah hanya tuhan saja yang tahu.Kadang-kadangkan aku terfikit juga kenapa teenagers perempuan ni mementingkan bentuk badan..emmm..."tepuk dada tanyalah hati kan"?semua orang ada pendapat yang tersendiri..
    Actually aku tengah tunggu my mom balik dari kuliah nya kat OUM..Sebab tu lah lambat sikit nak pergi open house ni.So aku luang kan sikit masa aku kat blog ni.memandangkan blog ni sentiasa berhabuk so aku bersihkan lah sikit.Wau rajin nye aku...bagus-bagus..ok lah.aku ni memang tak boleh nak duduk depan komputer je.nanti confirm aku tak akan bangun dari kerusi ni..

Jumaat, 9 September 2011


M^_^D TRIAL SPM!!!

7-20 (for bio students) SEPTEMBER 2011.

Best wishes to all my friends.:D

Jumaat, 8 Julai 2011

permohonan ke matrikulasi 2012/2013

           view untuk lihat maklumat tersebut dengan lebih jelas



Kepada spm candidate 2011 permohonan ke matrikulasi dah buka mulai 1 JULAI hingga 10 Oktober 2011.So korang semua dah boleh start beli no pin kat BSN yang berdekatan.

Sabtu, 25 Jun 2011

Afterschool

Jumaat, 24 Jun 2011

Mid term

Actually mid year exam aku dah habis sebelum cuti pun.Tapi baru dua hari lepas aku dapat results yang sepenuhnya.Ok hari tu cikgu nazihah masuk kelas aku time sejarah dan dia suruh budak kelas 5SB1 check markah kami.Aku tengok semua orang excited gila nak tengok benda tu.Cikgu norlia yang nak kitaorang focus pada presentation yang dibuat oleh aqila and the gang terus ambik kertas tu.Apalagi kami memprotes habis-habisan tetapi buat cikgu norlia ia tidak mendatangkan apa-apa kesan padanya.Apa lah cikgu langsung tidak mengasihani kami.Memandangkan tinggal sepuluh minit lagi nak rehat kami sabar menunggu detik itu.Farah memang dah bising gila nak tegok benda tu.Ok tepat aja pukul 10.35 detik itu pun tiba.Cikgu pun bagi kertas tu kat meja farah.Anis yang melihat nya amatlah bengang.ada ke patut cikgu bagi kat budak depan dulu padahal tadi cikgu bagi kat meja tepi.Oleh sebab bengang dan sesak kat depan tu kitaorang pun pergi rehat dulu.Lepas rehat baru ktaorang dapat tengok benda tu.
      Ok..untuk results aku ia agak mendukacitakan.aku jatuh lapan tangga compare last year tapi aku bersyukur markah aku naik because NO D on my list..this year aku dapat nombor 9 dalam kelas.Anis dapat nombor 4 mira dapat nombor 10.congrates anis kau berjaya lawan aku.hahaha...kalu nak tahu markah aku korang semua boleh view kat bawah ni.




For your information this year aku akan catat semua markah aku dalam buku ini.kalau korang lihat target aku 9A kan??actully aku tak tahu lah nak trget berapa.so memandangkan my beloved principal cakap :"kalau kita target tinggi insyaAllah kita akan berusaha untu mencapai nya tetapi kalau kita target rendah kita tak akn berusaha"ok atas nasihat beliau aku target 9A.Nak target memang senang nak dapat nya hahaha i don't think so.Tak sampai lima bulan lagi saja nak SPM dan tinggal dua bulan nak trial.so aku akan cuba apa yang aku mampu.

Ahad, 12 Jun 2011

Memori selepas PMR


 Aku ambil PMR tahun 2009.Jadi memori yang akan aku ceritakan ini selepas habis exam.Kalau tidak silap hari terakhir aku habis exam hari selasa maybe paper last kemahiran hidup bersepadu rasanya.Habis sahaja exam macam orang sudah sasau rasanya.Yelah balik-balik rumah memang sudah tidak kejar benda lain hanya bantal yang ada dalam fikiran aku.Sekolah pun hanya datang dua,tiga kali seminggu.
   Oeleh sebab buku sudah tak payah nak pegang sampai dapat result,aku habiskan masa aku dengan pelbagai benda.Salah satunya internet.Kadang-kadang aku pun bosan dengan kehidupan aku selepas PMR tetapi mahu buat macam mana lagi.isy,isy,isy.
   Malam tadi,oleh sebab aku lihat tempat belajar aku semak aku pun kemaslah.Kemudian ada satu album yang sudah lama aku tidak melihatnya.Jadi aku pun buka.Korang semua nampak tidak gambar di bawah itu??Kalau aku cakap aku yang lukis korang semua percaya tidak??Bagi sesiapa yang sudah mengenali aku pasti korang tidak percaya bukan??Aku sendiri pun tidak percaya inikan korang semua.Gambar itu diadaptasikan dari G3 magazine.Tengoklah tangannya masyaAllah kurus kering.Merosakkan betullah.Tetapi mahu buat macam mana.Itulah kalau tangan yang tidak berseni kalau disuruh melukis habis rosak gambar itu dibuatnya.Teringat aku satu peribahasa”bagai tikus membaiki labu”tetapi jangan pula korang samakan aku dengan tikus.Nahas korang semua aku kerjakan.


                                               

Jumaat, 10 Jun 2011

tepung serbaguna



Korang semua kenal tak dengan tepung beras??Korang sedar atau tidak yang tepung itu mempunyai pelbagai kegunaan.Jangan memandang enteng kepada tepung beras ok.
       Hari itu sedang aku menyelak majalah untuk mengisi masa yang teluang,aku terlihat satu ruangan tradisional.Mata aku tertarik dengan satu kaedah tradisional yang dinyatakan..”Menghilangkan jerawat meggunakan tepung beras”Hmm..satu kaedah yang menarik yang boleh digunakan oleh semua orang.Mudah dan tidak menggunakan kos yang mahal.Kebetulan muka aku baru sahaja ditumbuhi dua jerawat maka aku mencuba kaedah tersebut.Dua tiga hari kemudian jerawat itu mengecil.Look jangan disangka tepung ini tiada guna.Alhamdulillah muka aku ini jarang ditumbuhi jerawat .Jadi aku akan melakukan kaedah tersebut bila perlu sahaja.
         Kalau mahu tahu cara membuat nya,mari sini aku beritahu.
1.Ambil tiga sudu tepung beras dan campurkan air.Tetapi jangan pula dicampur dengan terlalu banyak air cukup ia menjadi seperti korang memakai bedak sejuk.
2.Sapukan di muka dan biarkan kering.Kemudian basuh.
  Ha senang bukan??Tidak perlu mengambil masa yang lama.Selamat mencuba.


Selasa, 7 Jun 2011

hey world!!!

I'm coming..setelah hampir setahun aku tidak berblogging akhirnya kita ketemu lagi..
Tahun ini aku menjadi SPM candidate..yeah!!tittle itu akan aku pegang sampai akhir november ini..
Akhir kalam,
     nice to meet you all:D