CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Selasa, 16 Oktober 2012

OH MY GOD!!

hai guys..

ok straight to the point please.. i don't have enough time to update my blog actually..hahah.. but saje gedik2 nak update jugak..

ok..actually , i announce that i have taken my MUET speaking.. wow , i don't believe that..seriously..

ok jom aku cerita pasal MUET aku pagi tadi..aku sesi kedua..so dalam sesi kedua tuh ada 4 group je which semua my classmates..ok dalam pukul 11(tak boleh nak kata pukul 11 tepat sebab nye..heheh paham2 je lah) kami semua diminta untuk masuk ke dalam bilik kuarantin..then , check nama betul ke tak , pastuh sign..oh ya , lupe handphone juga diambil time nih..

********************************

dalam pukul 12 group aku diminta untuk masuk ke bilik MUET.. fuhh..time tuh . Allah saja yang tau aku punya degupan jantung..dup..dap..dup..dap..then examiners tuh suruh letak beg then duduk kat tempat masing2..lepas  madam examiners tuh explain kat kite orang..tugas kami pun bermula..aku dapat soalan 4 sebab aku candidate D..soalannya culture centre..lepas habis je task A , task B pun bermula..yang nih group discussion.. pastuh the end..

time nih..degupan jantung aku kembali normal.. negative feedback mengambil alih its job..hahah..

pastuh aku pon masuk lah kelas..tengok2 lecturer dah balik..ala..habis arr attendence aku..ohhh mennn..sobs..sobs..

seriously , lega gile rasenye.. ok now i want to concentrate to my next paper..agriculture..i'm so sorry guys..mood exam minggu nih sampai next week..

hey ladies and gentlemen..please pray for me ok..moga2 semua kerja aku dipermudahkannya..

ok , aku nak sambung buat lab physics nih..daaaaaaa..

Khamis, 13 September 2012

salam jumaat...

hai..

alamak...aku update lagi arrr...

ape????

ko peduli ape aku nak update lagi...blog aku..suke hati aku arr...


maaf..mood saya hari nih tak betol..
*mood sakit perut*

ha..jam menunjukkan pukul 12.56 a.m..
ehem..ehem.. i repeat again..12.56 a.m...

eh..sesape yang sekolah or yang ade kuliah pi tido..besok bangun lambat kang..haaa...denga cakap aku..pi...

ok for sesape yang tak de kuliah , jom join aku..kite story mory kat sini and psstttt...jom stalker orang..heheh..

serious...aku tak ngantuk lagi...so macam mane nak tidur kan??? hahahah..

ha.. pagi nih aku nak cite pasal

=> Hi , please call me back..

ha.. korang semua pernah tak dapat mesej macam tuh..
ish..annoying gile kan.. tak gentle langsung nak ngorat macam tuh..

ok...tadi my mom baru je terkena..mak i ingatkan orang cina kedai spec tuh..so mak i pon call arr.. pastuh boleh pulak mamat tuh tanye awak kat mane??

what the???

ish..ish..ish..weh.. ko ingat semua pompuan same ker??? tepuk dada tanya iman ok...

dulu aku pernah dapat juga mesej macam nih..tapi malang sungguh nasib pemberi mesej ni..maaf..saya bab kedit nih..heheh..paham-paham je arr..agak kedek sikit.. so aku ignore je mesej tuh..fuh..ade jugak hikmah nye..kalau tak..waste my time and my kedit je call orang tuh..

so nasihat aku to semua kaum hawa dan jugak kepada diri aku sendiri..

*****> berhati-hatilah dan sentiasa menjaga maruah diri..

it's up to you if you want to listen my advise or not.. i don't get anything ok..

ok..i think it's enough for i membebel today..i nak sambung download lagu..

ok..da..good night readers...

p/s: alamak..hari isnin nak balik upm dah.. sobs..sobs.. :(

Selasa, 11 September 2012

seriously....


aku bosan gile cuti sem nih....


semua bende aku dah buat...


makan....


tengok tv.....


fb...........


tido..zzzzzzzzzzzzz.....


ha..semua aku dah buat...


aku siap masak lagi...


ayoyo... kalau macam nih..minggu depan aku balik upm mesti muka aku akan berubah 90 degree..eeeee...mampuih arrr kalau macam nih...

x mau...x mau...


as conclusion... i'm really and seriously bored...

help meeeeeee.....x tau nak buat ape lagi...




p/s : maaf kerana saya membebel hari ini... :D

Jumaat, 7 September 2012

the end of semester 1...

yeyyy!!! semester 1 dah habis.. tinggal 2 semester je lagi.. actually hari isnin tuh last paper aku tapi lepas habis je last paper tuh kite orang budak asasi nih kene pegi asasi war game.. aku kene pergi kem lambaian danau dekat jasin , melaka. rase terseksa gila bila kene pergi.. serious penat gila.. balik je kolej aku terus jadi orang tua.. kaki jangan cakap.. lenguh nak mampus.. tapi not bad arr... heheh.. nak tau tak aku dapat satu group dengan sape??? ehem...ehem.. tak mau arr cakap... malu sih... * muke blushing gile* for the first time aku terpaksa mandi dengan lumpur.. habis baju aku tau.. air die jgn cakap arr... sikit lagi je aku nak tenggelam... aku main tarik je baju budak depan aku.. sian die.. heheh.. tapi nak buat macam mane.. dah aku takut..

antara aktiviti yang aku buat kat sane :)
buat rakit
kayuh rakit( aku dapat trek A)
cheers - delta dubuk ha.. delta dubuk ha.ha. auwwww.... KUAT!!!
explorace... jauh gile..rase nak mampus.. even aku slow jog je..
bersenam..
night walk
malam kebudayaan
karaoke
war game kat paya bakau..

time war game nih.. aku first2 dah mati... huhuh.. sedih gile sebab tersekat kat lumpur..
before kite orang balik , ade majlis penutupan.. hahah.. akhirnya kumpulan Delta Dubuk diumumkan sebagai pemenang..bangga seyh.. dapat lg hemper.. ngeh..ngeh...ngeh..


Lagu yang kite orang kene nyanyi before war game start..


BARISAN TELUR..

Inilah barisan telur
Yang ikhlas berjuang
Siap sedia berkorban
Untuk ibu pertiwi

Sebelum telur berjaya
Jangan harap kami pulang
Inilah sumpah pendekar telur
Menuju medan bakti

Andai kata kami gugur semua
Taburlah bunga di atas pusara
Kami mohon doa
Malaysia berjay

Semboyan telah berbunyi
Menuju medan bakti

hahahah.. kelakar gile lagu nih...
lagu nih just joking je..

not bad arr pergi kem nih.. penat tapi syok..

now , aku menikmati aku punya cuti sem nih sepuas-puasnya..
dah seminggu lebih aku tak cukup tido.. kumpulkan balik energy untuk sem 2..
go..go.. fighting!!!

p/s : cuak gile nak dapat result sem 1..


Sabtu, 25 Ogos 2012

Seminggu Cuti hari Raya..

As you know , i currently further my study at upm.So sejak aku register sampai lah 17 Ogos aku menetap kay upm.Tak pernah balik rumah sebab "takut nak naik train". Seriouly, hari jumaat hari tuh untuk kali pertama dalam hidup aku balik sendirian ke seri iskandar.First aku naik teksi dari upm ke ktm serdang dengan kawan aku. Lepas tuh dari ktm serdang aku pergi kl sentral sorang-sorang.tapi time tuh tak scary sangat sebab ramai je budak upm.Sampai kat kl sentral aku pon tecongok kat situ sampai pukul 5.30 p.m. Tepat pukul 7.45 p.m aku sampai kat batu gajah.then mak aku ambik aku balik rumah.

 So, apa aku buat time raya nih. lagi sekali aku tak rasa pon keseronokan berhari raya tahun ni. Dengan otak memikirkan final exam... urkh.. benci gile bila nak exam.. manyak susah wooo.. hahah.. tugas aku seminggu kat rumah ni baca buku , makan , tidor , main lappy , tengok tv. serious aku macam orang gila yang tak pernah tengok tv. padahal kat upm aku yang concer bilik tv tuh.. hahah.. peliks..


dah lewat dah ni.. so saya mau cau dulu.. kalau saya ada masa saya update lagi ok..
oh , ya jangan lupa doakan aku dipermudahkanNya menjawab semua soalan Final semester aku minggu depan dan seterusnya mendapat the best and the best result.AMIN..

p/s : weh seronok kot buat BBQ tadi.. :D

Selasa, 5 Jun 2012

sedang menuggu utk berbuka puasa..


ohhhhhh


tidakkkk...


sabarrr

dehhh!!!


p/s : ape aku merepek nih???

Sabtu, 12 Mei 2012

nervous

weh..aku nervous giler nak masuk upm nih..dah lah tak da kawan..
#_#..sobss..sobss...semua budak yang dapat upm semuanya aku tak kenal..kebanyakannya dari johor..weh..sape yang dapat upm nih g tau erkk..at least boleh arr aku tanya buku apa yang perlu dibawak..tak pun korang boleh add aku kat facebook nih =}


or maybe korang boleh tinggalkan link korang..

thanks kepada sesiapa yang give me supported to accept this asasi...

p/s: persiapan baru siap 40%..

Rabu, 9 Mei 2012

keputusan aku!!

Assalamualaikum and hye readers,

so today , dengan rasminya aku dah decide nak terima tawaran asasi sains pertanian kat UPM...

ok hari ni aku dah buat medical check-up..for the first time i'm do it that..tapi aku tak buat semua arr...i just do an urine test , blood grouping and chest x-ray..

pic anggap je lah diorang tengah lakukan blood grouping aku..

ok..first of all aku nak cerita pasal urine test..yukss..benda ni memang menggelikan aku...pertama kali aku buat urine test ni..so aku terpinga2 bila orang tu bagi aku cawan..then aku tanya kat dia macam mana nak buat..dia pun explain lah kat aku...tuttttttt.......ok stop..aku malas nak cerita pasal ni banyak2..because geli you know..


then , aku nak pergi check mata...memandangkan aku ni ada rabun jauh and aku tak bawak my spec , so aku tak boleh nak buat...aku terus je buat blood grouping..yang ni aku boleh cerita...masuk je dalam bilik tu aku kene tunggu sorang budak tu sebab doktor tengah ambil darah dia..bila turn aku..aku pun duduk kat kerusi..then , doktor tu ikat tangan aku dengan tali...aku dengan "innocent nya " tanya kat doktor tu..>sakit tak??< hahaha..tak betul kan??actually tak sakit pun bila doktor tu ambik darah..so gedikss kan..aku pun bagi arr tube tu kat kaunter and diaorang cakap result ni boleh ambik hari selasa..hurm..baru je excited nak tahu blood aku ni group apa..ye lah dulu time form 5 tak sempat nak buat experiment ni because of that aku over excited nak tahu..

aku buat x-ray after lunch..korang nak tahu tak..makan kat situ punya lah mahal nak mampus..aku just ambik ayam rendang , sambal belacan , nasi putih and milo ais je..tapi diaorang tibai RM 5.80..huish..nasib baik duit aku banyak time tu...kalau tak kene cuci pinggan arr alamatnya..lepas makan aku terus pergi kaunter x-ray..beberapa minit kemudian dia suruh aku masuk..alah yang ni sekejap ja..ha..rupa-rupanya x-ray ni tak lah sakit..tapi effect dia punyalah kuat..ish..ish...ish..result x-ray pun aku kene ambik hari selasa..lepas tu aku tunggu ayah aku ambik...then aku balik ke seri iskandar...

now..aku tengah busy nak siap2 barang apa yang perlu aku bawak..

p/s : kat sana aku sempat kenal sorang mak cik ni...she give me some advise..thank you aunt..

Selasa, 8 Mei 2012

asasi upm or matrik gopeng??

Umum sudah mengetahui bahawa semalam dengan rasminya result upu sesi 2012/2013 telah diumumkan..So i?? hmm..i got asasi sains pertanian di upm...my god...serious i tak percaya langsung nama aku akan tersenarai dalam pelajar asasi..giler kau..asasi tu budak2 pandai je..i just got 5A and 4B+ in my spm..so aku kene compete with them..wau..boleh ke??itu yang menjadi persoalannya sekarang..tapi ramai orang kata don't ever compare our spm result when we studied at uni..serious sampai sekarang aku tak percaya that i can get it..actually aku saja je nak cabar diri aku bika isi borang upu..nah!!ambik kau..now kementerian bagi first choice yang kau pilih.. *-*..cepat gelakkan aku kuat2..and mak aku dah ecxited gila bila aku bagi mesej...tittt.. =) mak atirah dpt asasi pertanian kat upm...

logo upm..picture ni aku ciplak dari goggle image je..

tuttt..tuttt...terus mak aku call...and cakap yang beliau happy gila bila dengar aku dapat asasi upm..so apa lagi..guess what my mom told??...you must go atirah..jangan lepaskan peluang yang ada depan mata..
dan apalagi..aku hanya diam..dalam fikiran aku sekarang ni tengah confuse gila..matrik or asasi??
in my opinion dua benda alah ni tak da beza sangat..maybe ar..cuma kat asasi aku belajar 3 semester but matrik aku belajar 2 semester ja..tapi matrik ni lepas aku habis aku kena isi balik upu and kena compete dengan budak diploma , stpm ,matrik and asasi..but asasi , aku kene isi borang dekat upm je than kene compete dangan budak asasi..so mana lagi better..?? kalau pasal study pulak aku rasa insyaAllah kot...itu boleh usaha..hmm..pening gila..nasib baik aku tak ada migrain kalau tak??tak tau lah..so sekarang ni aku tengah survey pasal dua2 tempat ni...tapi aku kene decide cepat2...sebab asasi masuk next week..yes..dengan bantuan Allah insyaAllah aku boleh buat keputusan yang betul..please pray to me ok??

ni pun same..aku ciplak dari goggle image..


p/s : sorry with my bahasa rojak and broken english..

Rabu, 2 Mei 2012

farewell sakan

today i want to say goodbye to my "beloved" ex-company..hahaha..actually aku rasa lega sangat bila aku dah terlepas dalam genggaman sakan..so meh sini aku story mory selama aku bekerja di sakan..aku dah bekerja di sakan dah 4 bulan 1hari..that's means hari yang kedua tu aku dah resigned arr..hmm..sebab apa aku berhenti...banyak alasannya...banyak sangat..salah satu nya pun sebab aku nak get ready dari segi fizikal and mental aku sebelum aku pergi mana-mana..next sebab aku dah terlalu penat untuk bekerja..aku rasa sejak aku kerja ni aku dah tak ada life dah..yelah mana taknya aku hanya off satu hari dalam seminggu..maknanya dalam sebulan aku hanya dibenarkan cuti sebanyak 4 hari saja..dah la tu pulak setiap kali aku nak minta cuti meti tak diluluskan..so nak tak nak aku terpaksa ponteng juga..nak buat macam mana kan bia orang dah minta cuti baik2 tak nak bagi so terpaksa lah aku ponteng jugak..actually banyak sebenarnya reason nya..tapi malas lah aku nak cerita..nanti mengaibkan pula..
pasal staff kat sana memang best..semua otak gila2..kelakar pun ada..tapi memang best ah korang..don't worried..i will never forget you alls..to kak min thanks sebab bagi semangat kat kite bile kite down lepas dapat result..yes betul cakap kak min..kite dapat matrik..to kak fatihah , kak wa , iza , pija ,diana , zura and to siti solehah(se department dengan aku)..korang memang gempak gila..
banyak benda yang aku belajar sepanjang aku kerja kat sini..first..kita mesti punctual..then aku tak boleh nak lambat2 lagi..kerja mesti cepat..jangan terhegeh-hegeh..ini ditujukan untuk aku..kita juga mesti banyak sabar..gila sepanjang aku kerja kat sana memang aku banyak sabar..sikit-sikit orang punggah kan underwear..lepastu aku kene kemas balik..aish..kalau ikut aku memang aku nak bagi customer tu makan je spenda tu...tapi nak buat macam mana kan..customer is always right..then aku juga jumpa pelbagai customer..aku ingatkan customer perempuan paling cerewet..tapi memang dah terbalik..banyak lelaki yang cerewet...sorry guys..jangan marah..ni berdasarkan observation aku sahaja..ok lah jam pun dak menunjukkan pukul satu pagi..bantak dah panggil aku pun..so better aku pi tidur...lain masa aku update lagi..

p/s:have a sweet dream..

Selasa, 24 April 2012

Matrik Gopeng..

hey guys..i want to telling you something...ermmm hari ini keputusan permohonan ke matrikulasi sesi 2012/2013 telah pun keluar..so..guess??i dapat tak??the answer is....^-^ =) jeng..jeng..jeng..yes i get it..so i dapat aliran sains..ok alhamdulillah..lepas juga beban aku yang satu ni..now i nak tunggu upu keluar je..then i nak compare and decide mana satu yang i should go...serious susah juga jadi budak lepasan spm ni kan??dulu bukan main seronok lagi aku nak jadi budak lepasan spm..sekarang tengok ar..aku juga yang susah..ermh..tak baik mengeluh kan??please aku takut sangat..andai kata aku pilih matrik sebagai langkah pertama aku...aku confuse nak choose aliran sains hayat or sains fizik??arghh..confuse gila..dan ramai orang cakap matrik ni kene struggle..kalau tak keluar nanti dapat corse lelong..ohhh...aku tak nak..rugi je masa aku satu tahun..kalau macam ni kene buat solat istikharah ni..mohon petunjuk dari Allah jalan mana yang aku harus pilih...ok arr..besok aku kerja lagi..aku pi bobok dulu ler..lain waktu i update lagi..

Jumaat, 16 Mac 2012

killer's day

aku rasa semua ex-spm candidate dah tahu hari rabu bersamaan 21.3.2012 result spm will be released...so ape perasaan korang wahai rakan-rakan ku semua..afraid??or you feel nervous??aku rasa semua perasaan ada dalam diri korang kan???is it me right??aku tak tahu nak bagi tahu apa yang aku rasa..yang aku tahu insyaAllah kalau ada rezeki aku akan dapat best result..so i hope sangat-sangat korang tolong sama-sama doakan aku erk..serious aku tak boleh nak jangka apa yang aku dapat..i tak tipu..kawan-kawan aku kat sakan semua dah risau tahap gaban dah..setiap hari kami menghitung hari..kalau tolak hari ni dengan rabu tinggal tiga hari je lagi..ooohhh tidak...sungguh menakutkan...tiga hari tu tak lama...pejam celik,pejam celik je..weh tolong....aku takut...ok atirah please calm down...ingat Allah...ok...aku rasa tu je lah kot aku nak post untuk kali ni..dah lama jugak aku x update blog aku ni..ish..ish...ish..ok lah..da..good nite...

Selasa, 10 Januari 2012

It's all about sakan seri iskandar..

hey..how's you today..hahaha..Ok hari ni aku nak cerita semua pasal sakan..why??sebab aku kerja kat situ..hahaha..aku mula kerja 1.1.12..yup first time aku kerja kat situ memang penat..so tired ok..kene berdiri je..lepas dua tiga hari i'm feel more better kerja kat situ..actually tak ar penat sangat cuma aku je yang mengada-ngada..hahaha..pagi-pagi aku naik basikal..petang lepas balik rehat ayah aku hantar..nasib baik rumah aku dekat je kat sakan..kalau tak mahu turun berat badan aku..hahaha..ok suasana kerja kat situ boleh ar..tak membosankan..cuma yang kelakarnya hampir setiap hari aku kene speaking in english bila students utp datang..serious aku macam tak percaya je aku boleh speaking dengan budak international dan alhamdullilah depe semua faham apa yang aku cakap walaupun aku tahu speaking aku punyalah broken..hahaha..
next..untuk first time nye aku kene train jadi cashier..first train aku shot(is it right spelling??) Rm 10..gile banyak kot..aku dah cuak dah..oh tidak aku tak nak potong gaji..huhuhu..tapi kak ila cakap training tak de kene potong gaji..huish serious menakutkan aku..aku kene train tiga kali..second training perfect , third training shot 20 sen..menjadi cashier adalah sesuatu yang menakutkan..bile pegang je duit depan customer tiba-tiba aku jadi bengap..aku pun tak tahu..perasaan takut tiba-tiba menguasai diri aku..kalau boleh aku memang nak menjauhi daripada jadi cashier walaupun depe kate jadi cashier dapat elaun lebih tapi aku tak nak.....
ok apa lagi ha aku nak cerita ni..lupa pulak..tadi sebelum bukak banyak gila idea masuk..tiba-tiba menghilang..ok lah setak ni je lah dulu cerita aku..nanti kalau ada masa aku update lagi...

p/s:weh aku rindu kat sekolah...sedih nya......