CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sabtu, 12 Mei 2012

nervous

weh..aku nervous giler nak masuk upm nih..dah lah tak da kawan..
#_#..sobss..sobss...semua budak yang dapat upm semuanya aku tak kenal..kebanyakannya dari johor..weh..sape yang dapat upm nih g tau erkk..at least boleh arr aku tanya buku apa yang perlu dibawak..tak pun korang boleh add aku kat facebook nih =}


or maybe korang boleh tinggalkan link korang..

thanks kepada sesiapa yang give me supported to accept this asasi...

p/s: persiapan baru siap 40%..

Rabu, 9 Mei 2012

keputusan aku!!

Assalamualaikum and hye readers,

so today , dengan rasminya aku dah decide nak terima tawaran asasi sains pertanian kat UPM...

ok hari ni aku dah buat medical check-up..for the first time i'm do it that..tapi aku tak buat semua arr...i just do an urine test , blood grouping and chest x-ray..

pic anggap je lah diorang tengah lakukan blood grouping aku..

ok..first of all aku nak cerita pasal urine test..yukss..benda ni memang menggelikan aku...pertama kali aku buat urine test ni..so aku terpinga2 bila orang tu bagi aku cawan..then aku tanya kat dia macam mana nak buat..dia pun explain lah kat aku...tuttttttt.......ok stop..aku malas nak cerita pasal ni banyak2..because geli you know..


then , aku nak pergi check mata...memandangkan aku ni ada rabun jauh and aku tak bawak my spec , so aku tak boleh nak buat...aku terus je buat blood grouping..yang ni aku boleh cerita...masuk je dalam bilik tu aku kene tunggu sorang budak tu sebab doktor tengah ambil darah dia..bila turn aku..aku pun duduk kat kerusi..then , doktor tu ikat tangan aku dengan tali...aku dengan "innocent nya " tanya kat doktor tu..>sakit tak??< hahaha..tak betul kan??actually tak sakit pun bila doktor tu ambik darah..so gedikss kan..aku pun bagi arr tube tu kat kaunter and diaorang cakap result ni boleh ambik hari selasa..hurm..baru je excited nak tahu blood aku ni group apa..ye lah dulu time form 5 tak sempat nak buat experiment ni because of that aku over excited nak tahu..

aku buat x-ray after lunch..korang nak tahu tak..makan kat situ punya lah mahal nak mampus..aku just ambik ayam rendang , sambal belacan , nasi putih and milo ais je..tapi diaorang tibai RM 5.80..huish..nasib baik duit aku banyak time tu...kalau tak kene cuci pinggan arr alamatnya..lepas makan aku terus pergi kaunter x-ray..beberapa minit kemudian dia suruh aku masuk..alah yang ni sekejap ja..ha..rupa-rupanya x-ray ni tak lah sakit..tapi effect dia punyalah kuat..ish..ish...ish..result x-ray pun aku kene ambik hari selasa..lepas tu aku tunggu ayah aku ambik...then aku balik ke seri iskandar...

now..aku tengah busy nak siap2 barang apa yang perlu aku bawak..

p/s : kat sana aku sempat kenal sorang mak cik ni...she give me some advise..thank you aunt..

Selasa, 8 Mei 2012

asasi upm or matrik gopeng??

Umum sudah mengetahui bahawa semalam dengan rasminya result upu sesi 2012/2013 telah diumumkan..So i?? hmm..i got asasi sains pertanian di upm...my god...serious i tak percaya langsung nama aku akan tersenarai dalam pelajar asasi..giler kau..asasi tu budak2 pandai je..i just got 5A and 4B+ in my spm..so aku kene compete with them..wau..boleh ke??itu yang menjadi persoalannya sekarang..tapi ramai orang kata don't ever compare our spm result when we studied at uni..serious sampai sekarang aku tak percaya that i can get it..actually aku saja je nak cabar diri aku bika isi borang upu..nah!!ambik kau..now kementerian bagi first choice yang kau pilih.. *-*..cepat gelakkan aku kuat2..and mak aku dah ecxited gila bila aku bagi mesej...tittt.. =) mak atirah dpt asasi pertanian kat upm...

logo upm..picture ni aku ciplak dari goggle image je..

tuttt..tuttt...terus mak aku call...and cakap yang beliau happy gila bila dengar aku dapat asasi upm..so apa lagi..guess what my mom told??...you must go atirah..jangan lepaskan peluang yang ada depan mata..
dan apalagi..aku hanya diam..dalam fikiran aku sekarang ni tengah confuse gila..matrik or asasi??
in my opinion dua benda alah ni tak da beza sangat..maybe ar..cuma kat asasi aku belajar 3 semester but matrik aku belajar 2 semester ja..tapi matrik ni lepas aku habis aku kena isi balik upu and kena compete dengan budak diploma , stpm ,matrik and asasi..but asasi , aku kene isi borang dekat upm je than kene compete dangan budak asasi..so mana lagi better..?? kalau pasal study pulak aku rasa insyaAllah kot...itu boleh usaha..hmm..pening gila..nasib baik aku tak ada migrain kalau tak??tak tau lah..so sekarang ni aku tengah survey pasal dua2 tempat ni...tapi aku kene decide cepat2...sebab asasi masuk next week..yes..dengan bantuan Allah insyaAllah aku boleh buat keputusan yang betul..please pray to me ok??

ni pun same..aku ciplak dari goggle image..


p/s : sorry with my bahasa rojak and broken english..

Rabu, 2 Mei 2012

farewell sakan

today i want to say goodbye to my "beloved" ex-company..hahaha..actually aku rasa lega sangat bila aku dah terlepas dalam genggaman sakan..so meh sini aku story mory selama aku bekerja di sakan..aku dah bekerja di sakan dah 4 bulan 1hari..that's means hari yang kedua tu aku dah resigned arr..hmm..sebab apa aku berhenti...banyak alasannya...banyak sangat..salah satu nya pun sebab aku nak get ready dari segi fizikal and mental aku sebelum aku pergi mana-mana..next sebab aku dah terlalu penat untuk bekerja..aku rasa sejak aku kerja ni aku dah tak ada life dah..yelah mana taknya aku hanya off satu hari dalam seminggu..maknanya dalam sebulan aku hanya dibenarkan cuti sebanyak 4 hari saja..dah la tu pulak setiap kali aku nak minta cuti meti tak diluluskan..so nak tak nak aku terpaksa ponteng juga..nak buat macam mana kan bia orang dah minta cuti baik2 tak nak bagi so terpaksa lah aku ponteng jugak..actually banyak sebenarnya reason nya..tapi malas lah aku nak cerita..nanti mengaibkan pula..
pasal staff kat sana memang best..semua otak gila2..kelakar pun ada..tapi memang best ah korang..don't worried..i will never forget you alls..to kak min thanks sebab bagi semangat kat kite bile kite down lepas dapat result..yes betul cakap kak min..kite dapat matrik..to kak fatihah , kak wa , iza , pija ,diana , zura and to siti solehah(se department dengan aku)..korang memang gempak gila..
banyak benda yang aku belajar sepanjang aku kerja kat sini..first..kita mesti punctual..then aku tak boleh nak lambat2 lagi..kerja mesti cepat..jangan terhegeh-hegeh..ini ditujukan untuk aku..kita juga mesti banyak sabar..gila sepanjang aku kerja kat sana memang aku banyak sabar..sikit-sikit orang punggah kan underwear..lepastu aku kene kemas balik..aish..kalau ikut aku memang aku nak bagi customer tu makan je spenda tu...tapi nak buat macam mana kan..customer is always right..then aku juga jumpa pelbagai customer..aku ingatkan customer perempuan paling cerewet..tapi memang dah terbalik..banyak lelaki yang cerewet...sorry guys..jangan marah..ni berdasarkan observation aku sahaja..ok lah jam pun dak menunjukkan pukul satu pagi..bantak dah panggil aku pun..so better aku pi tidur...lain masa aku update lagi..

p/s:have a sweet dream..