CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Selasa, 8 Mei 2012

asasi upm or matrik gopeng??

Umum sudah mengetahui bahawa semalam dengan rasminya result upu sesi 2012/2013 telah diumumkan..So i?? hmm..i got asasi sains pertanian di upm...my god...serious i tak percaya langsung nama aku akan tersenarai dalam pelajar asasi..giler kau..asasi tu budak2 pandai je..i just got 5A and 4B+ in my spm..so aku kene compete with them..wau..boleh ke??itu yang menjadi persoalannya sekarang..tapi ramai orang kata don't ever compare our spm result when we studied at uni..serious sampai sekarang aku tak percaya that i can get it..actually aku saja je nak cabar diri aku bika isi borang upu..nah!!ambik kau..now kementerian bagi first choice yang kau pilih.. *-*..cepat gelakkan aku kuat2..and mak aku dah ecxited gila bila aku bagi mesej...tittt.. =) mak atirah dpt asasi pertanian kat upm...

logo upm..picture ni aku ciplak dari goggle image je..

tuttt..tuttt...terus mak aku call...and cakap yang beliau happy gila bila dengar aku dapat asasi upm..so apa lagi..guess what my mom told??...you must go atirah..jangan lepaskan peluang yang ada depan mata..
dan apalagi..aku hanya diam..dalam fikiran aku sekarang ni tengah confuse gila..matrik or asasi??
in my opinion dua benda alah ni tak da beza sangat..maybe ar..cuma kat asasi aku belajar 3 semester but matrik aku belajar 2 semester ja..tapi matrik ni lepas aku habis aku kena isi balik upu and kena compete dengan budak diploma , stpm ,matrik and asasi..but asasi , aku kene isi borang dekat upm je than kene compete dangan budak asasi..so mana lagi better..?? kalau pasal study pulak aku rasa insyaAllah kot...itu boleh usaha..hmm..pening gila..nasib baik aku tak ada migrain kalau tak??tak tau lah..so sekarang ni aku tengah survey pasal dua2 tempat ni...tapi aku kene decide cepat2...sebab asasi masuk next week..yes..dengan bantuan Allah insyaAllah aku boleh buat keputusan yang betul..please pray to me ok??

ni pun same..aku ciplak dari goggle image..


p/s : sorry with my bahasa rojak and broken english..

1 pendapat:

Tanpa Nama berkata...

i'm sure u can make a right decision...yes you can..go..go atirah!!