CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Rabu, 9 Mei 2012

keputusan aku!!

Assalamualaikum and hye readers,

so today , dengan rasminya aku dah decide nak terima tawaran asasi sains pertanian kat UPM...

ok hari ni aku dah buat medical check-up..for the first time i'm do it that..tapi aku tak buat semua arr...i just do an urine test , blood grouping and chest x-ray..

pic anggap je lah diorang tengah lakukan blood grouping aku..

ok..first of all aku nak cerita pasal urine test..yukss..benda ni memang menggelikan aku...pertama kali aku buat urine test ni..so aku terpinga2 bila orang tu bagi aku cawan..then aku tanya kat dia macam mana nak buat..dia pun explain lah kat aku...tuttttttt.......ok stop..aku malas nak cerita pasal ni banyak2..because geli you know..


then , aku nak pergi check mata...memandangkan aku ni ada rabun jauh and aku tak bawak my spec , so aku tak boleh nak buat...aku terus je buat blood grouping..yang ni aku boleh cerita...masuk je dalam bilik tu aku kene tunggu sorang budak tu sebab doktor tengah ambil darah dia..bila turn aku..aku pun duduk kat kerusi..then , doktor tu ikat tangan aku dengan tali...aku dengan "innocent nya " tanya kat doktor tu..>sakit tak??< hahaha..tak betul kan??actually tak sakit pun bila doktor tu ambik darah..so gedikss kan..aku pun bagi arr tube tu kat kaunter and diaorang cakap result ni boleh ambik hari selasa..hurm..baru je excited nak tahu blood aku ni group apa..ye lah dulu time form 5 tak sempat nak buat experiment ni because of that aku over excited nak tahu..

aku buat x-ray after lunch..korang nak tahu tak..makan kat situ punya lah mahal nak mampus..aku just ambik ayam rendang , sambal belacan , nasi putih and milo ais je..tapi diaorang tibai RM 5.80..huish..nasib baik duit aku banyak time tu...kalau tak kene cuci pinggan arr alamatnya..lepas makan aku terus pergi kaunter x-ray..beberapa minit kemudian dia suruh aku masuk..alah yang ni sekejap ja..ha..rupa-rupanya x-ray ni tak lah sakit..tapi effect dia punyalah kuat..ish..ish...ish..result x-ray pun aku kene ambik hari selasa..lepas tu aku tunggu ayah aku ambik...then aku balik ke seri iskandar...

now..aku tengah busy nak siap2 barang apa yang perlu aku bawak..

p/s : kat sana aku sempat kenal sorang mak cik ni...she give me some advise..thank you aunt..

0 pendapat: