CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 31 Mei 2013

Sharing is Caring

hahah.. gedikzz je post entry i kan??

alo.. nak buat macam mana kan.. i memang gewdikzz pun.. hahah..

by the way.. without waste my time and yours.. so.. ehem..ehem.. today i want to share something with my beloved readers.. hahah..

ok.. just now i just read satu ayat terjemahan Al-Quran nih.. and i sentap uolls..


"Sesungguhnya Allah tidak pernah menzalimi manusia sedikitpun, tetapi manusia itu yang menzalimi dirinya sendiri"

surah yunus ayat 44.


ha.. sentap tak.. see.. kita selalu menyalahkan Allah jika kita diberikan ujian sedikit.. you know what.. kalau uolls perasan semua dugaan dan cubaan yang kita dapat tuh semua nya kite berjaya melaluinya right??

for instance, kita fail dalam satu subject tuh.. then orang sekeliling anda memandang rendah pada anda.. and anda sedih.. sebulan kemudian adakah anda mati?? haaa.. tak kan.. see.. betulkan apa yang hamba cakap??


ha!! apa maksud tersirat yang ada pada ayat ".. tetapi manusia itu yang menzalimi dirinya sendiri" ?? hurmm.. cuba kita fikir selama bila kite buat dosa tak kisahlah dosa kecil ke dosa besau... tak pernah ke kita terfikir yang perbuatan tuh menzalimi diri kita sendiri?? bila kita buat dosa.. kita akan dihisab di akhirat.. lepas tuh kita akan dapat balasan yang setimpal dengan apa yang kita buat... so??


hahah.. please think about it.. betulkan hamba kalau apa yang hamba cakap nih salah erkk.. heheh..


ok lah.. panjang bangat celoteh hamba hari nih kan.. menyampah tak uolls??
Sincerely
Tiera Alway
*XOXO*

Jumaat, 17 Mei 2013

Kotak Oh Kotak

hurmm.. hari nih hamba nak juga update blog.. nak jugak..nak jugak.. even penat kan.. peduli apa.. ha3..

ok.. uolls nak tahu tak hamba sendiri pelik dengan customer kat kedai hari nih.. semua pakat nak kotak.. ish.. penat eden and the gang bertungkus lumus mencari kotak tau.. hahah.. sudah lah kotak nye banyak nak mampush.. lepas tuh kene cari based on code yang ada kat kotak tuh.. capet deh.. hahah..

punya lah gigih gile kiteorang mencari nya.. satu-satu.. ambik kau..

3370....... 8..


alo.. kite nak cari kotak 33707.. oh s***.. lagi satu nombor je...

Thanks mr goggle bagi hamba ciplak gambar nih.. he3.. 

itulah senario yang kami sebagai pekerja kat stationary shop tuh.. nasib baik cik li tak keluar time kami tengah busy dok cari kotak tuh.. kalau tak... aishh.. tak tau eden mau cakap.. hahah.. dugaan sungguh..

by the way, proses mencari kotak tuh telah mengajar hamba erti kesabaran dan kesungguhan dalam membuat sesuatu perkara.. memandangkan hamba nih jenis yang sangat lah "penyabar" so benda nih small matter lah untuk hamba tipu customer tuh and  cakap sori cik barang nih tak de kotak arr.. kah3..  padan muka..

kalau tetiba hamba mendapat hidayah so hamba akan cakap...

sekejap ye.. nanti jap saya try cari.. 

haaaa... baik tak kawan-kawan???


tepuk dada tanya iman.. heheh...

p/s : mengajar adikku mathematics.. hahah.. :D

Selasa, 14 Mei 2013

Fuhh!

hahah..


awat?? hang x betoi ka??


tetibe je hang pi gelak..


ehh... x ahh.. hamba gelak sebab besok hamba cuti.. kah3.. you know what? hamba dah berjaya menjadi seorang salesgirl kat pustaka chiew tuh.. seriously kerja kat sana lebih mudah compare dengan sakan.. hahah.. i'm sorry sakan.. this is true.. buat ape nak tipu kan?? buang masa je..

why me said like that??


tettttttttttttttt...


ha.. nih jawapan nye..

*********************************************************


boss 
hurmm.. boss i kali nih tersangat ah sempoi.. suke hati die je nak bukak kedai pukul berepa.. nak tutup kedai pukul berapa.. haha.. bab tutup tuh paling i suke tau uolls.. haha.. lepas tuh keje nye senang aja.. hamba hanya perlu serve customer je.. senang kan?? kan? kan? first2 hamba ingatkan kerja dengan orang cina nih susah.. ya lorh.. diaorang kan cerewet sikit.. tapi rupa2 nya telahan hamba salah seratus peratus.. kerja dengan orang melayu lagi susah.. orang melayu sombong.. tak pandai jaga hati and kebajikan pekerja.. macam mana business you nak maju ha?? lu pikir arr sendiri..

Gaji
Gaji is the most important yang hamba pandang dulu.. al maklum lah hamba nih jenis yang mata duitan sikt.. hik2.. so gaji hamba kat sini RM 600.. hurmm.. ya.. maybe bagi uolls 600 hinggit tuh nothing kan?? but for me duit sebanyak tuh hamba boleh beli anything that i want..

Waktu solat
Ha.. jangan ingat hamba kerja kat sana waktu solat hamba entah kemana erkk.. boss hamba bagi pelepasan dan siap sediakan ruang dengan sejadah lagi untuk kami solat.. so?? apa lagi??


kan hamba dah cakap.. not bad arr hamba kerja kat situ.. in shaa allah kalau hamba berkemampuan untuk bekerja sampai bulan 8 nanti.. in shaa allah hamba akan teruskan.. kalau tak?? heheh.. bubye je arr.. kan?? apa susah..

kejam tak i?? hahah.. nak buat macam mana kalau hamba tak mampu nak teruskan lagi kan?? hahah..


adoi.. bejela pulak bebelan hamba kali nih.. haha.. ok arr.. mau sambung tengok movie.. lain kali hamba akan update lagi erkk.. da.. take care..

Jumaat, 11 Januari 2013

Friends Forever and ever

hallo..and hallo..and hallo..

seriously..today i'm so sad..kawan hamba yang merangkap geng hamba ketika zaman persekolahan dulu dah berpecah..yupp.. hubungan kami tidak macam dulu lagi..

kalau dulu , kami selalu story-story.. setiap hari ade je story yang hangat yang dibincangkan oleh kami.. but know ?? where's them.. ya..i know..kite semua dah ada jalan hidup masing-masing.. sorang study kat sini..sorang study kat situ..dua orang lagi further study kat sinun.. but , tak boleh ke hubungan dulu yang kite cuba kekalkan selama dua tahun itu utuh..??? tak boleh ke??

korang.. hidup kita nih umpama roda.. sekejap kita ada kat bawah..sekejap kita ada kat atas.. tapi..please arrr.. jangan ada rasa rendah diri  dengan best friends sendiri.. kita semua sama.. tak aada beza pon..ya..maybe have.. tapi tak semestinya kalau sesorang berjaya further study kat university after SPM dan korang tak dapat peluang tuh korang tak boleh berjaya.. no.. i have that evidence.. serious.. tak tipu.. kalau kite ada masalah..share with us.. maybe we can't help.. but we still can give you an advice and kata-kata semangat.. right?? so , jangan malu..jangan segan..

ya.. tipu lah kan kalau manusia tuh tak ada rasa rendah diri..and kita perlu ada sikap itu..bila kita ada sikap tuh, kita boleh mengelakkan diri kita dari sikap sombong right??? tapi..jangan lah sikap tuh sampai makan diri kita sendiri.. Allah tidak akan uji hambanya diluar kebatasan seseorang itu.. ya.. mungkin Allah ingin lihat , berapa banyak kesabaran yang kita ada untuk tempuh dugaan yang dia berikan..

Hamba tak nak back up anyone..because all of you are my friends.. please..  think it...

Thank you to mr goggle kerana sumbangkan gambar nih..

Ahad, 6 Januari 2013

Koko versus Budak Nerd

percaya tak kalau hamba cakap hamba nih budak nerd time zaman persekolahan dulu???? caye laaaa.... ^_^... hehehehe..

seriously..hamba tak tipu... langgar disiplin sekolah??? tak pernah ke????

ermmm.. can ne nak cakap erk.. tak pe arr.. biar hamba mengaku dulu kesalahan apa yang hamba pernah buat..

 firstly , datang lewat..yup..hampir setiap hari bende nih lah paling susah hamba kawal.. ye lahh..hamba pergi sekolah , ayahanda hamba yang hantar..so , kalau hamba atau adik hamba yang lewat , ayahanda hamba pulak lewat.. so?? nak buat acane nih... no solution right???

second , ermmmm...*jap tengah ingat balik*

ha... fly dari attend koko.. so , memandangkan hamba bersekolah harian not asrama , so amatlah senang untuk hamba fly dari attend koko.. hamba pun tak tahulah kepada i'm really-really hate koko.. seriously.. sangat benci.. bonda hamba sudah tak boleh nak nasihat hamba dah.. hamba tak akan attend pun koko tuh.. dulu unit beruniform..hamba puteri islam.. ececeh... baik tak??? sebab tuh hamba nih seorang yang ayuu... uwweeekkks... menyampah betul kan?? sukan dan permainan pula..hamba join catur.. yes game nih hamba sangat suka.. tapi kenapa erkk hamba tak suka pergi koko??? why?? because..hambar.. you know..hambar.. saya tak suka suasana yang hambar.. dah lah buat petang-petang..waktu yang sesuai untuk tidur..zzzzzz... bila orang datang..hambar pulak...

so..yang boleh hamba conclude disini.. pihak atasan... please mansuhkan koko.. please..*buat muke ala-ala comei gitu*


for me yang budak paling malas and degil pergi koko..memang sesuai sangatlah hamba dapat B+ untuk markah koko hamba..terer kan??wahai junior-junior ku sekalian..jangan ikut erkk perangai hamba nih.. please follow the school rules..

yang tuh je kot hamba rasa peraturan yang hamba pernah langgar.. haa... because of that all my friends call me "budak nerd"..

opps..lupa arr pulak.. satu lagi peraturan yang hamba langgar.. tak pakai vest PRS..yang tuh hampir setiap hari hamba buat..jahat kan???ish..ish..ish.. jappp.. but hamba tak sesekali ponteng kelas erk..yang paling pantang dalam hidup hamba..


so.. sapa kate budak nerd tak boleh langgar peraturan sekolah??

tepuk dada tanya iman..