CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 11 Januari 2013

Friends Forever and ever

hallo..and hallo..and hallo..

seriously..today i'm so sad..kawan hamba yang merangkap geng hamba ketika zaman persekolahan dulu dah berpecah..yupp.. hubungan kami tidak macam dulu lagi..

kalau dulu , kami selalu story-story.. setiap hari ade je story yang hangat yang dibincangkan oleh kami.. but know ?? where's them.. ya..i know..kite semua dah ada jalan hidup masing-masing.. sorang study kat sini..sorang study kat situ..dua orang lagi further study kat sinun.. but , tak boleh ke hubungan dulu yang kite cuba kekalkan selama dua tahun itu utuh..??? tak boleh ke??

korang.. hidup kita nih umpama roda.. sekejap kita ada kat bawah..sekejap kita ada kat atas.. tapi..please arrr.. jangan ada rasa rendah diri  dengan best friends sendiri.. kita semua sama.. tak aada beza pon..ya..maybe have.. tapi tak semestinya kalau sesorang berjaya further study kat university after SPM dan korang tak dapat peluang tuh korang tak boleh berjaya.. no.. i have that evidence.. serious.. tak tipu.. kalau kite ada masalah..share with us.. maybe we can't help.. but we still can give you an advice and kata-kata semangat.. right?? so , jangan malu..jangan segan..

ya.. tipu lah kan kalau manusia tuh tak ada rasa rendah diri..and kita perlu ada sikap itu..bila kita ada sikap tuh, kita boleh mengelakkan diri kita dari sikap sombong right??? tapi..jangan lah sikap tuh sampai makan diri kita sendiri.. Allah tidak akan uji hambanya diluar kebatasan seseorang itu.. ya.. mungkin Allah ingin lihat , berapa banyak kesabaran yang kita ada untuk tempuh dugaan yang dia berikan..

Hamba tak nak back up anyone..because all of you are my friends.. please..  think it...

Thank you to mr goggle kerana sumbangkan gambar nih..

Ahad, 6 Januari 2013

Koko versus Budak Nerd

percaya tak kalau hamba cakap hamba nih budak nerd time zaman persekolahan dulu???? caye laaaa.... ^_^... hehehehe..

seriously..hamba tak tipu... langgar disiplin sekolah??? tak pernah ke????

ermmm.. can ne nak cakap erk.. tak pe arr.. biar hamba mengaku dulu kesalahan apa yang hamba pernah buat..

 firstly , datang lewat..yup..hampir setiap hari bende nih lah paling susah hamba kawal.. ye lahh..hamba pergi sekolah , ayahanda hamba yang hantar..so , kalau hamba atau adik hamba yang lewat , ayahanda hamba pulak lewat.. so?? nak buat acane nih... no solution right???

second , ermmmm...*jap tengah ingat balik*

ha... fly dari attend koko.. so , memandangkan hamba bersekolah harian not asrama , so amatlah senang untuk hamba fly dari attend koko.. hamba pun tak tahulah kepada i'm really-really hate koko.. seriously.. sangat benci.. bonda hamba sudah tak boleh nak nasihat hamba dah.. hamba tak akan attend pun koko tuh.. dulu unit beruniform..hamba puteri islam.. ececeh... baik tak??? sebab tuh hamba nih seorang yang ayuu... uwweeekkks... menyampah betul kan?? sukan dan permainan pula..hamba join catur.. yes game nih hamba sangat suka.. tapi kenapa erkk hamba tak suka pergi koko??? why?? because..hambar.. you know..hambar.. saya tak suka suasana yang hambar.. dah lah buat petang-petang..waktu yang sesuai untuk tidur..zzzzzz... bila orang datang..hambar pulak...

so..yang boleh hamba conclude disini.. pihak atasan... please mansuhkan koko.. please..*buat muke ala-ala comei gitu*


for me yang budak paling malas and degil pergi koko..memang sesuai sangatlah hamba dapat B+ untuk markah koko hamba..terer kan??wahai junior-junior ku sekalian..jangan ikut erkk perangai hamba nih.. please follow the school rules..

yang tuh je kot hamba rasa peraturan yang hamba pernah langgar.. haa... because of that all my friends call me "budak nerd"..

opps..lupa arr pulak.. satu lagi peraturan yang hamba langgar.. tak pakai vest PRS..yang tuh hampir setiap hari hamba buat..jahat kan???ish..ish..ish.. jappp.. but hamba tak sesekali ponteng kelas erk..yang paling pantang dalam hidup hamba..


so.. sapa kate budak nerd tak boleh langgar peraturan sekolah??

tepuk dada tanya iman..