CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 31 Mei 2013

Sharing is Caring

hahah.. gedikzz je post entry i kan??

alo.. nak buat macam mana kan.. i memang gewdikzz pun.. hahah..

by the way.. without waste my time and yours.. so.. ehem..ehem.. today i want to share something with my beloved readers.. hahah..

ok.. just now i just read satu ayat terjemahan Al-Quran nih.. and i sentap uolls..


"Sesungguhnya Allah tidak pernah menzalimi manusia sedikitpun, tetapi manusia itu yang menzalimi dirinya sendiri"

surah yunus ayat 44.


ha.. sentap tak.. see.. kita selalu menyalahkan Allah jika kita diberikan ujian sedikit.. you know what.. kalau uolls perasan semua dugaan dan cubaan yang kita dapat tuh semua nya kite berjaya melaluinya right??

for instance, kita fail dalam satu subject tuh.. then orang sekeliling anda memandang rendah pada anda.. and anda sedih.. sebulan kemudian adakah anda mati?? haaa.. tak kan.. see.. betulkan apa yang hamba cakap??


ha!! apa maksud tersirat yang ada pada ayat ".. tetapi manusia itu yang menzalimi dirinya sendiri" ?? hurmm.. cuba kita fikir selama bila kite buat dosa tak kisahlah dosa kecil ke dosa besau... tak pernah ke kita terfikir yang perbuatan tuh menzalimi diri kita sendiri?? bila kita buat dosa.. kita akan dihisab di akhirat.. lepas tuh kita akan dapat balasan yang setimpal dengan apa yang kita buat... so??


hahah.. please think about it.. betulkan hamba kalau apa yang hamba cakap nih salah erkk.. heheh..


ok lah.. panjang bangat celoteh hamba hari nih kan.. menyampah tak uolls??
Sincerely
Tiera Alway
*XOXO*

Jumaat, 17 Mei 2013

Kotak Oh Kotak

hurmm.. hari nih hamba nak juga update blog.. nak jugak..nak jugak.. even penat kan.. peduli apa.. ha3..

ok.. uolls nak tahu tak hamba sendiri pelik dengan customer kat kedai hari nih.. semua pakat nak kotak.. ish.. penat eden and the gang bertungkus lumus mencari kotak tau.. hahah.. sudah lah kotak nye banyak nak mampush.. lepas tuh kene cari based on code yang ada kat kotak tuh.. capet deh.. hahah..

punya lah gigih gile kiteorang mencari nya.. satu-satu.. ambik kau..

3370....... 8..


alo.. kite nak cari kotak 33707.. oh s***.. lagi satu nombor je...

Thanks mr goggle bagi hamba ciplak gambar nih.. he3.. 

itulah senario yang kami sebagai pekerja kat stationary shop tuh.. nasib baik cik li tak keluar time kami tengah busy dok cari kotak tuh.. kalau tak... aishh.. tak tau eden mau cakap.. hahah.. dugaan sungguh..

by the way, proses mencari kotak tuh telah mengajar hamba erti kesabaran dan kesungguhan dalam membuat sesuatu perkara.. memandangkan hamba nih jenis yang sangat lah "penyabar" so benda nih small matter lah untuk hamba tipu customer tuh and  cakap sori cik barang nih tak de kotak arr.. kah3..  padan muka..

kalau tetiba hamba mendapat hidayah so hamba akan cakap...

sekejap ye.. nanti jap saya try cari.. 

haaaa... baik tak kawan-kawan???


tepuk dada tanya iman.. heheh...

p/s : mengajar adikku mathematics.. hahah.. :D

Selasa, 14 Mei 2013

Fuhh!

hahah..


awat?? hang x betoi ka??


tetibe je hang pi gelak..


ehh... x ahh.. hamba gelak sebab besok hamba cuti.. kah3.. you know what? hamba dah berjaya menjadi seorang salesgirl kat pustaka chiew tuh.. seriously kerja kat sana lebih mudah compare dengan sakan.. hahah.. i'm sorry sakan.. this is true.. buat ape nak tipu kan?? buang masa je..

why me said like that??


tettttttttttttttt...


ha.. nih jawapan nye..

*********************************************************


boss 
hurmm.. boss i kali nih tersangat ah sempoi.. suke hati die je nak bukak kedai pukul berepa.. nak tutup kedai pukul berapa.. haha.. bab tutup tuh paling i suke tau uolls.. haha.. lepas tuh keje nye senang aja.. hamba hanya perlu serve customer je.. senang kan?? kan? kan? first2 hamba ingatkan kerja dengan orang cina nih susah.. ya lorh.. diaorang kan cerewet sikit.. tapi rupa2 nya telahan hamba salah seratus peratus.. kerja dengan orang melayu lagi susah.. orang melayu sombong.. tak pandai jaga hati and kebajikan pekerja.. macam mana business you nak maju ha?? lu pikir arr sendiri..

Gaji
Gaji is the most important yang hamba pandang dulu.. al maklum lah hamba nih jenis yang mata duitan sikt.. hik2.. so gaji hamba kat sini RM 600.. hurmm.. ya.. maybe bagi uolls 600 hinggit tuh nothing kan?? but for me duit sebanyak tuh hamba boleh beli anything that i want..

Waktu solat
Ha.. jangan ingat hamba kerja kat sana waktu solat hamba entah kemana erkk.. boss hamba bagi pelepasan dan siap sediakan ruang dengan sejadah lagi untuk kami solat.. so?? apa lagi??


kan hamba dah cakap.. not bad arr hamba kerja kat situ.. in shaa allah kalau hamba berkemampuan untuk bekerja sampai bulan 8 nanti.. in shaa allah hamba akan teruskan.. kalau tak?? heheh.. bubye je arr.. kan?? apa susah..

kejam tak i?? hahah.. nak buat macam mana kalau hamba tak mampu nak teruskan lagi kan?? hahah..


adoi.. bejela pulak bebelan hamba kali nih.. haha.. ok arr.. mau sambung tengok movie.. lain kali hamba akan update lagi erkk.. da.. take care..