CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 31 Mei 2013

Sharing is Caring

hahah.. gedikzz je post entry i kan??

alo.. nak buat macam mana kan.. i memang gewdikzz pun.. hahah..

by the way.. without waste my time and yours.. so.. ehem..ehem.. today i want to share something with my beloved readers.. hahah..

ok.. just now i just read satu ayat terjemahan Al-Quran nih.. and i sentap uolls..


"Sesungguhnya Allah tidak pernah menzalimi manusia sedikitpun, tetapi manusia itu yang menzalimi dirinya sendiri"

surah yunus ayat 44.


ha.. sentap tak.. see.. kita selalu menyalahkan Allah jika kita diberikan ujian sedikit.. you know what.. kalau uolls perasan semua dugaan dan cubaan yang kita dapat tuh semua nya kite berjaya melaluinya right??

for instance, kita fail dalam satu subject tuh.. then orang sekeliling anda memandang rendah pada anda.. and anda sedih.. sebulan kemudian adakah anda mati?? haaa.. tak kan.. see.. betulkan apa yang hamba cakap??


ha!! apa maksud tersirat yang ada pada ayat ".. tetapi manusia itu yang menzalimi dirinya sendiri" ?? hurmm.. cuba kita fikir selama bila kite buat dosa tak kisahlah dosa kecil ke dosa besau... tak pernah ke kita terfikir yang perbuatan tuh menzalimi diri kita sendiri?? bila kita buat dosa.. kita akan dihisab di akhirat.. lepas tuh kita akan dapat balasan yang setimpal dengan apa yang kita buat... so??


hahah.. please think about it.. betulkan hamba kalau apa yang hamba cakap nih salah erkk.. heheh..


ok lah.. panjang bangat celoteh hamba hari nih kan.. menyampah tak uolls??
Sincerely
Tiera Alway
*XOXO*

0 pendapat: