CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 8 Ogos 2014

1,2,3! Snap!

hai, hai, hai..

bagi sesiapa yang telah mengenali aku aka tiera alway nih dengan rapat dan akrab mesti tau punya lah yang aku nih bila jumpa kamera memang tak boleh nak kawal diri aku menjadi gedik.. auww.. tapi sebelum tuh mesti mau tengok lah line clear atau tak. Misalnya kalau ada lagi disekeliling kau, takkan lah ekau nak tergedik-gedik kan? ahah.. thats not me lah kalau iolls tergedik-gedik depan lelaki.. malu kot.. sumpah malu kalau dok gedik depan depa. Boleh jatuh saham iolls tau.. ahahah..

So, back to the topic, iolls nih kalau jumpa ja kamera, tetiba ja penyakit obses tuh datang. Tak tahu lah pasai pa aihh.. lebih-lebih lagi kalau jumpa satu kepala macam aku, lagilah penyakit gila aku nih akan melebihi tahap maksimum. Penyakit aku nih mula dikenalpasti time asasi. Geng kamera aku pulak selalunya zueyra aka exroomate iolls and my beloved geng aka classmate iolls yang bernama nurin.. Sumpah kalau dengan nurin nih lagi gila aihh.. Dalam kelas pon kami tibai tengok kamera bukan nak focus tengok lecturer ka apa, tapi kamera phone lebih memikat hati kami. oppss, tapi bukan setiap masa lah kami dok hadap kamera tuh, cuma bila time kebosanan melewati diri kami baru kami bukak handphone. Kalau dengan zueyra pulak, dalam bilik lah menjadi pot kami berselfie-selfie. selalunya kami guna webcam ja, pastuh buat muka tak senonoh sampai roomate kami yang lain pon pandang lain. Tapi depa semua tahu perangai kami nih, so, sebab tuh lah depa buat derk ja bila tengok kami macam tuh.

Bila naik time degree pulak, semua geng kamera aku berlainan kos dan kolej dengan aku. Ingatkan dapat lah jumpa geng kamera lain, tapi.. hurmm, geng kamera still belum ditemui walaupun tahun pertamaku sudah habis.

So, now I have found back my gang at pustaka chiew. Seriously, depa semua pon gila bila jumpa kamera. Tapi sebelum kami memulakan misi kami, kami berjaga-jaga dulu. Tengok kiri kanan depan belakang, malah tahu boss dengan yap ada. Kalau depa ada, mampus lah kene marah.

For me, picture will be our moments bila kita dah besar gedabak nanti. Manalah tahu uolls semua nak tunjuk dekat future friends ke, husband ke, anak ke, cucu ke dan sewaktu dengannya. Dan bila kita buat muka tak senonoh tuh pula, kita dapat melupakan masalah dan reduce our stress.

*You must do what ever thing that make you became a happy person even though other people thing you are crazy-tiera alway-*

Sincerely :
Tiera Alway
*XOXO*



0 pendapat: