CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sabtu, 16 Ogos 2014

Maaflah, hari nih punya post tittle tak ada.. Iolls kebingungan nak letak post tittle apa. So, untuk memudahkan kerja, Iolls tak payah letak post tittle.


As uolls know that UPU result for intake 2014/2015 had been released right? So ramai lah kengkawan iolls tanya pasal pinjaman bagai. Bagi korang yang tengah buntu macam mana nak cekau duit nak bayar yuran ke, duit makan ke, duit untuk photostate lecture notes ke? Haa, disini iolls ingin memberitahu lah macam mana nya nak cekau duit tersebut..

Begini caranya :

:: Firstly, senang cerita lah iolls advice korang apply lah dulu ptptn. Ini for those yang pointernya time asasi ka, matrik ka, diploma ka, stpm ka yang tak melepasi syarat untuk uolls semua apply scholarship. Iolls pon termasuk dalam golongan itu lah. So, Iolls pon apply lah ptptn. Lepas tu, permohonan pinjaman yayasan perak pula buka. Iolls pun cuba nasib apply pinjaman tersebut disebabkan pinjaman ptptn iolls just dapat half ja. Bayar duit yuran pun tak lepas. Aiyoo.. After application iolls dah accepted, iolls pon batalkan pinjaman ptptn tuh..  And then, iolls pusing balik duit yayasan tuh bayar balik duit ptptn. So, sekarang duit ptptn dah settle iolls bayar. 

Now, iolls tengah usahakan nak apply scholarship. In shaa Allah kalau ada rezeki iolls, dapatlah. Kalau tak yayasan lah menjadi pujaan hatiku..

Sincerely :
Tiera Alway
*XOXO*

0 pendapat: