CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Khamis, 7 Ogos 2014

Mandarin language

Belajar mandarin language termasuk salah satu misi aku yang perlu aku belajar sebelum aku graduate 2017 nih.


Why??

When I learn this language, I will know what da chinese people said about me. uolls know what, nak dijadikan kisahnya :

:: uolls tau kan iolls bekerja time cuti sem nih? haaa, so bos iolls merupakan seorang chinese. Sometimes, bila depa dok cakap bahasa chinese iolls hanya mampu nganga dan mata iolls akan terbeliak pandang kat depa. iolls cuba untuk memahaminya, tapi iolls tetap tak faham. Malah keluasan mulut iolls akan bertambah besar dan kening iolls semakin mahu bercantum. Apa??  biaq pi depa? oh no, mana boleh iolls ignore ja, manalah tahu depa dok ngata iolls ka, apa ka, yang iolls nih dok senyum ja.. Manyak cantik muka uolls.. hahah.. 

thats why, for me I need to learn this language.. ya, but I dont expect I will know this language fluently, at least I know a few words and can understand what they talking about.

Tak rugi lah kalau kita tahu banyak bahasa. 

Bahasa kan budaya kita. So, why not kita cuba pelbagaikan bahasa kita tanpa melupakan bahasa asal kita kan? 

*ok, apa yang aku dah melalut nih?*



Sincerely :
Tiera Alway
*XOXO*

0 pendapat: