CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 19 September 2014

Pineng Power Bank!!

Hye3!!

Dulu aku  selalu jugak lah dok pertikaikan awat lah depa semua nih pakai power bank? membazir ja.. Zaman tuh time bateri aku sihat wal afiat lah.. Tapi sejak kebelakangan nih, bateri handphone iolls nih macam ape ntah.. benci i.. sikit-sikit keluar gambar love.. tak suka tau..

So, sebulan kebelakangan ini*betui ka ayat aku nih?* aku pun pi ushar-ushar insta shop yang jual power bank. Kalau boleh biarlah benda tuh boleh tahan lama kan? Selepas diteliti dengan baik, aku pun berminat lah dengan power bank pineng nih. Uolls semua pernah dengar tak?

Aku dengar cerita power bank ni bagus. Selepas aku jumpa fb seorang budak UPM ni yang menjual power bank pineng dengan harga yang agak murah, so aku pon mulalah whatsapp beliau bertanya itu ini tentang power bank pineng nih. Beliau kata power bank yang beliau jual original. No fake hokee! And then, iolls tanya lah dapat warranty card tak? Beliau cakap tak ada, tapi beliau akan bagi resit. So, anything problem in the future, just show your reciept. Aku pun macam berbelah bahagi lah pulak. Awat cakap ada warranty for 1 year, tapi tak dak warranty card. haa.. iolls pon pi lah tanya mr google. Ok!, results yang iolls observe memang power bank pineng nih tak ada warranty card pon? is it me right? kegusaran di hati iolls nih pon menurun lah sedikit even bukan 100% pon.

Selepas difikir, difikir dan difikir, aku pun belilah power bank pineng 15000 mAh dengan harga RM 76. So.. apa feedback selepas beberapa hari iolls guna?


Feedback nya adalah???

*******

Ok! power bank tuh memang ori. Aku dah check siri number dekat website pineng. Andddd, power bank tuh boleh charge handphone aku sebanyak 4 kali. Yang tuh pun sebab aku dok main handphone time charge. Kalau tak, maybe boleh 5-6 kali kot. kelemahan power bank nih pulak? Power bank ini bagi iolls berat jugal lah. Agak susah untuk mengusungnya ke kelas bersama-sama buku. Tapi it's just a small matter babe! Demi handphone ku yang tersayang, aku gigihkan jugak lah bawak power bank nih kemana sahaja ku belari.. Ceewahh!



0 pendapat: