CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Rabu, 24 Disember 2014

ohh maii final

wohooo.. Final exam around da corner guyss.. oh mai gud3 *sebut laju-laju like lisa surihani in instambul hakuu datang* atotoo

For this semester Iolls will have 5 paper. weee.. not badd lah.. tak seteruk macam last second semester.. fehning baq hang.. 5 paper pon dah terkentu-kentut nak buat nota.. haiigoo.. hopefully pngk this semester more better lah.. hew3~~

Nota dah siap belum? op kos lah belum wehh.. manyak nokkss nak buat.. tuh lah pasal, last minute lagi.. hambikk kau..

nota? why should you do this merepek nota?

eh2! of cos lah kena buat nota.. kalau nak harapkan iolls baca slide tuh memang tak lah.. I'm so lazy lah nak baca benda alah tuh.. If my own handwriting in shaa allah maybe i will read.. ahahah

Jangan tiru nahh uolls sekalian.. kalau tiru, hancus dan punah lah masa depan uolls..

Last but not least before I start to look my notes again, I want to gives sweet wishes to all degree a.k.a bachelor students in malaysia, GOOD LUCK in your final exam. Lets do the best for our parents, lecturer and most important for our religious.

Ayuh kita meramaikan umat islam yang cerdik dan mampu menaikkan kembali kegemilangan agama islam tidak kira apa jua bidang yang uolls ambil.

Good luck Guyss..

Sincerely :
Tiera Alway
*XOXO*

Jumaat, 12 Disember 2014

Sangka baik dengan Allah

hye3!!!
actually, for your information result for the scholarship JPA PIDN 2014 has been released.. Ya, like my expectation, i don't get that scholar.

Allahuakbar! Allah dah rancang apa yang terbaik dalam hidup aku. Ya,mungkin bagi seorang manusia, apa yang diimpikan olehnya tuh merupakan terbaik untuk dia. Tapi jangan lupa, the most important thing, perancangan Allah merupakan yang terbaik..

Last week, ada seorang hamba Allah nih tanya kat iolls, kenapa kita dah buat baik, solat tak tinggal, siap plus dengan amalan sunat lagi, tapi Allah still tak bagi aku biasiswa nih?

Ha, satu ja jawapan yang iolls boleh bagi, mungkin amalan kita tak cukup lagi.. Mungkin jarak kita dengan Allah masih jauh.

Next, soalan yang iolls terima, kenapa orang yang senang depa denga mudahnya boleh dapat scholar nih? Kenapa aku yang selalu takda duit tak dapat?

Andd, jawapan yang iolls boleh bagi, Are you sure you really-really dont have enough money? I dont think so. Kalau betul lah kita nih takda duit, macam mana kita masih boleh beli makanan? Macam mana kita boleh keluar shopping even window shopping? Pernah terfikir tak yang sebenarnya, duit pinjaman PTPTN ka, yayasan ka or whateverlah tuh cukup? Kita ja yang selalu salah guna. Kita tak bijak nak bahagikan duit tuh. Bila sampai ja akhir sem, baru lah dok bising cakap duit pinjaman aku nih tak cukup lah, apalah.. Haisshh..

kalau kita rasa kita nih susah, tahu tak kat luar tuh ramai lagi orang yang susah tahap gaban punya? Kita nih masih dapat makan lagi..

ahahaha.. Banyak pulak iolls bebel kann? Takda lah. Iolls cuma terpanggil nak buat post nih lepas ramai yang tertanya-tanya dan kadangkala sampai salah kan takdir Allah..

Think positive ja eh pada sapa yang turut sama-sama tak dapat scholar JPA.. Teruskan belajar demi Allah.. Rezeki banyak lagi menunggu kita. Sentiasa husnuzon dengan Allah. Perancangan Allah is the best in this world. Takda sapa yag boleh lawan,

segulung ucapan takziah dan tahniah pada sapa yang dapat. Dan ucapan takziah pada sapa yang tak berjaya.

All the best!

Sincerely
Tiera Alway
*XOXO*