CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 12 Disember 2014

Sangka baik dengan Allah

hye3!!!
actually, for your information result for the scholarship JPA PIDN 2014 has been released.. Ya, like my expectation, i don't get that scholar.

Allahuakbar! Allah dah rancang apa yang terbaik dalam hidup aku. Ya,mungkin bagi seorang manusia, apa yang diimpikan olehnya tuh merupakan terbaik untuk dia. Tapi jangan lupa, the most important thing, perancangan Allah merupakan yang terbaik..

Last week, ada seorang hamba Allah nih tanya kat iolls, kenapa kita dah buat baik, solat tak tinggal, siap plus dengan amalan sunat lagi, tapi Allah still tak bagi aku biasiswa nih?

Ha, satu ja jawapan yang iolls boleh bagi, mungkin amalan kita tak cukup lagi.. Mungkin jarak kita dengan Allah masih jauh.

Next, soalan yang iolls terima, kenapa orang yang senang depa denga mudahnya boleh dapat scholar nih? Kenapa aku yang selalu takda duit tak dapat?

Andd, jawapan yang iolls boleh bagi, Are you sure you really-really dont have enough money? I dont think so. Kalau betul lah kita nih takda duit, macam mana kita masih boleh beli makanan? Macam mana kita boleh keluar shopping even window shopping? Pernah terfikir tak yang sebenarnya, duit pinjaman PTPTN ka, yayasan ka or whateverlah tuh cukup? Kita ja yang selalu salah guna. Kita tak bijak nak bahagikan duit tuh. Bila sampai ja akhir sem, baru lah dok bising cakap duit pinjaman aku nih tak cukup lah, apalah.. Haisshh..

kalau kita rasa kita nih susah, tahu tak kat luar tuh ramai lagi orang yang susah tahap gaban punya? Kita nih masih dapat makan lagi..

ahahaha.. Banyak pulak iolls bebel kann? Takda lah. Iolls cuma terpanggil nak buat post nih lepas ramai yang tertanya-tanya dan kadangkala sampai salah kan takdir Allah..

Think positive ja eh pada sapa yang turut sama-sama tak dapat scholar JPA.. Teruskan belajar demi Allah.. Rezeki banyak lagi menunggu kita. Sentiasa husnuzon dengan Allah. Perancangan Allah is the best in this world. Takda sapa yag boleh lawan,

segulung ucapan takziah dan tahniah pada sapa yang dapat. Dan ucapan takziah pada sapa yang tak berjaya.

All the best!

Sincerely
Tiera Alway
*XOXO*

0 pendapat: