CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Rabu, 18 Februari 2015

Saya sudah.. anda bila lagi?

Peluang anda untuk memenangi Baucar produk pembersih wanita Lactacyd secara percuma. Hanya sah di Watson sahaja.

Klik link dibawah sebelum terlambat :
http://atirah94.sharethisstory.net/my-954408-6480

http://atirah94.sharethisstory.net/my-954408-6602


bukti baucar
Sincerely :
TIERA ALWAY
*XOXO*

Rabu, 4 Februari 2015

Novel secondhand nak let go!

Hallo3 guyss! memandangkan almari novel dah overloaded, so iolls nak let go novel-novel tuh.. Kalu uolls berminat, boleh contact iolls nahh : 013-5002584

Harga depends on condition buku tersebut. All price had been stated does not included postage. Harap maklum !

Postage : RM 10

1. Tuan Rumah Pembantu Rumah (karya : orkid edyline)
    Harga asal : RM21
    Harga jual : RM 11


2. Akhir Sebuah Cinta (karya : siti nur dhuha)
    Harga asal :RM 19.90
    Harga jual : RM 10


3. Hello Mr. Perfect (karya : waniey zakaria)
    Harga asal : RM 22
    Harga jual : RM 11


4. Cinta Masam-manis (karya : wardina aisyah)
    Harga asal : RM 22
    Harga jual : RM 11

5. 3 Bulan (karya : nuril bahanudin)
     Harga asal : RM 21
     Harga jual : RM 11

6. Miss XL (karya : rina farizq)
     Harga asal : RM 26
     Harga jual : RM 14




# novel-novel yang seterusnya will be updated soon!

Sincerely :
Tiera Alway
*XOXO*


   

Isnin, 2 Februari 2015

Macaroni burger bakar

Atototo.. today, iolls terlebih rajin lah pulak nak masak-memasak nih. Iyolah, cuti sem sebulan nih memang takkan buat ape dah selain makan. Untuk makan kena lah masak dulu kann? Nak beli tak dok duit lah pulak. So, iolls pun tengok lah apa benda yang ada dalam almari stok makanan tuh. Yang ada macaroni, spagetti and coctail. So, iolls pilih macaroni jah. senang sikit. hehehe

Today uolls, iolls want to teach how to baked a macaroni with burger

First of all, uolls mesti sediakan kan bahan dulu tau..

# 4 ulas bawang putih (potong hiris)
# 1 biji bawang besar (potong dadu)
# 2 biji telur (yang nih depends wheter uolls nak banyak telur ke dak)
# 1 sudu serbuk kari daging
# 3 slices daging burger (iolls suka daging ayam..opss jangan lupa potong dadu)
# 3 batang sausage (hiris nipis tau)
# Sos cili giling (yang nih jenama puteri and quantity depends nak pedas ke tak)
# Sos cili KFC (quantity nih depends jugak nak letak banyak mana)

** hokee! benda nih uolls tumis nah dulu before masukkan macaroni. Kalau rasa macam dah masak ja semua bahan di atas, then masukkan lah macaroni.

Next, kalau nak extra bapak pedas, letak cili padi potong halus with lada sulah. kalau dah masak, korang boleh tutup api. After that, korang sediakan bekas nak masukkan macaroni goreng tadi. Sebelum tuh jangan lupa bekas tuh mesti sapu dengan marjerin tau. Kalau dah settle semua benda, korang boleh letak cheese then masukkan dalam oven. Before that, jangan lupa tau panaskan oven dulu. heheheh

                                                        
Before dimasukkan kedalam oven



Tadaaa.. dah siap.. heheh yummyyy!

Ok! akhirnya siap jugak macaroni burger bakar iolls..jemput makan semua..


*Have A Good Try guysss*

Sincerely :
Tiera Alway
*XOXO*

Selasa, 6 Januari 2015

Job dirumah

Anda bosan? Duit semakin berkurangan di dalam bank?

Ayuh! Sertai kami untuk menambahkan pendapatan anda.. Bagi suri rumah, jadikan ia sebagai pendapatan sampingan anda.

Anda akan rugi jika anda tidak menyertai kami..

Klink link dibawah untuk pertanyaan lanjut!

:::)  http://jobdirumah.com/atiera994

Isnin, 5 Januari 2015

Allah Uji Tanda Allah Sayang

Allah.. uolls pernah dengar tak yang kalau Allah uji kita tuh tanda Allah sayangkan kita.. Iolls bersyukur gila kena uji.. Perasan atau tak, kita nih kalau manusia, kena uji mesti kita mengadu pada Allah? Haa, time nih lah setelah sekian lama kita jauh dari Allah, bila kita kena uji, baru kita ingat Allah.. Manusia kan.. penuh dengan kealpaan..

As uolls know, all bachelor student have final exam on this week. So, tadi iolls ada paper english.. Before take the exam iolls dah rasa lain macam.. Oh, I means period pain. Iolls just ignore ja cause I think tak terok sangatlah kan and I think I can handle it.. But, after I have answered on question B, Iolls rasa " Ya Allah, sakitnya kaki aku".. Alamak macam mana nih? I have a few question to be answered. That time, iolls rasa macam nak muntah lah pulak. I think maybe sebab ikan bakar yang iolls makan time lunch kot.. maybe lah. Peluh time tuh tak payah nak cakap lah even dewan tuh sejuk.. And after I think I can't handle it, iolls pun terus raised my hand to call miss yang jaga exam.. Nasib baik miss tuh baik hati bagi iolls keluar.. On the way nak pergi toilet tuh, tetiba ja iolls tak nampak apa-apa and rasa diawang-awangan. Nasib baiklah iolls sempat capai pintu. And after that, iolls dengar ada orang tanya " eh kenapa nih? kau ok x?" I think that someone who knows me right? kalau tak takkan die panggil aku-kau je kan? hahah.. and hamba Allah tuh suruh iolls duduk.. After that, terus penglihatan iolls ok balik.. Alhamdulillah, mina rupanya, ex-classmate iolls time asasi. Allahuakbar! Besar sungguh kuasa Allah.

See, kalau korang cakap Allah tuh kejam, kenapa Allah hantar orang tolong aku? Ingat, Allah takkan uji hambanya kalau ia tak mampu..

After I have take some rest, Iolls masuk balik dalam dewan sebab memandangkan banyak lagi soalan yang tak jawab.. Time tuh masa nak habis dah. Bila duduk ja dekat kerusi, kepala iolls pening gila baq hang.. Nak pegang pensil pun tak larat.. Allah, time tuh iolls hanya mampu berdoa " Allah, tolong hilangkan sekejap sakit aku ni. Tolong bagi aku selesaikan dulu paper bi nih." Alhamdulillah, iolls berhasil juga jawab semua soalan even, iolls sendiri not sure apa yang iolls jawab..

Alhamdulillah, selesai sudah paper BBI. So tinggal satu paper lagi ja.. And iolls harap semoga dipermudahkan iolls jawab last paper nih dengan mudah. Amin.

So, to conclude, kita nih sebenarnya dah jauh dari Allah.. Dalam sehari, berapa kali kita ingat Allah? haaa.. boleh kira kan.. kita sebagai hambaNya selalu lupa Dia, tapi Allah tak pernah pun lupa kita. Tarbiah itu penting untuk kita menjadi manusia yang lebih baik. In shaa Allah, sama-sama kita doakan agar Allah sentiasa bagi hidayah kepada kita.

Sincerely :
Tiera Alway
*XOXO*